Ja, selvfølgelig skal du starte din egen klinik. Jeg har en stærkt tro på at man skal lave dét man brænder for, og hvis du brænder for at behandle med zoneterapi i din egen klinik, så er det dét du skal gøre.
Uanset hvilket omfang din forretning har og hvad dine ambitioner måtte være, så vil jeg altid anbefale dig at gøre det du brænder for.
Der er aldrig et godt tidspunkt at starte, så det er bare at gå igang med det samme. Det vigtigste for at starte en forretning er at have et produkt, for uden et produkt, har du ikke noget at sælge.
I denne artikel giver jeg dig de seks vigtigste spørgsmål du skal tage stilling til for at starte din klinik. Der kommer mange flere med tiden, men disse er de helt basale ting du må gøre for at komme igang med at behandle klienter i din egen klinik.
1. Hvem er dine kunder?
Hvad hjælper det at have en klinik hvis der ikke er nogen kunder? Overvej hvem du forestiller dig vil købe behandlinger hos dig. Det er vigtigt at du kender dine kunder så du ved hvem du skal henvende dig til med budskabet om din klinik. Forestil dig hvor svært det ville være at sælge dine behandlinger hvis du skulle spørge hver enkelt person du støder på, om de har brug for behandling.
Dét at finde sine kunder kaldes segmentereing. Dvs. en opdeling eller gruppering af alle mulige kunder til enkelte små grupper som du vil rette din kommunikation til. Fx kan et segment være kvinder på 25 – 30 år der er gravide; eller måske er segmentet børn med kolik; eller måske folk med migræne; eller folk med stress i IT-virksomheder på mere end 100 ansatte.
Når du har segmenteret markedet har du fundet en gruppe af mennesker du vil sælge dit produkt til. Denne gruppe kaldes din målgruppe.
2. Hvad er din målgruppes behov?
Næst skridt er at finde ud af hvad din målgruppe egentlig har brug for. Det er dét der kaldes basisproduktet. Hvis din målgruppe fx har migræne, så har den brug for smertelindring. Den er dybest set ligeglad med hvordan du lindrer, bare smerten går væk. Derfor er det vigtigt at tilbyde smertelindring og ikke zoneterapi. Zoneterapi er dit redskab – ikke dit produkt.
3. Hvilket produkt opfylder målgruppens behov?
Nu har du fundet ud af hvad du vil sælge og hvem du vil sælge til, nu skal du finde ud af hvilket konkret produkt du kan tilbyde som opfylder din målgruppes behov. M.a.o. skal du finde det konkrete produkt. Dit konkrete produkt kan være homogent eller heterogent. Dvs. det kan ligne alle de andres, eller være noget specielt. Overvej fx hvad en person med migræne ville vælge: “Zoneterapi” eller “Smertelindring med zoneterapi”?
4. Hvor vil du levere dit produkt?
De fleste drømmer nok om deres egne kliniklokaler, men når det drejer sig om at komme igang, så er det bedst at tage hvad der er uden at du binder dig økonomisk. Derfor er det en god idé at benytte klinikfællesskaber på time- eller dagsbasis. Der er også terapeuter der har plads i hjemmet til at starte på og det er helt gratis.
5. Hvad koster dit produkt?
Når du beslutter dig for en pris, så undersøg markedet først! Husk at klienter ikke vælger dig på prisen, men på om du kan hjælpe dem. Min erfaring er at prisen stort set er ligegyldig hvis klienten har tillid til at jeg kan levere varen. Når det drejer sig om zoneterapi vil jeg anbefale at du sætter prisen mellem 500 og 600 kr. pr. behandling. Første behandling bør altid være lidt højre og vare lidt længere tid. Nogle forsikringsselskaber sætter som krav at første behandling tager længere tid til diagnostisering og journalføring. Jeg sætter typisk første behandling 200 kr. højere.
Husk, det er nemmere at tilbyde en rabat end det er at hæve prisen senere! Sæt aldrig din pris for lavt og find noget andet at konkurrere på.
6. Hvordan skal klienten betale?
Det lyder ret enkelt, men jeg har faktisk mødt terapeuter der ikke fik betaling fordi de ikke brød sig om at bede om penge. Gør det klart for klienten allerede inden første behandling hvordan betalingen foregår. Fx kontant efter behandling eller ved overførsel til bankkonto. Mange klienter foretrækker at overføre pengene via banken. Giv dem dit kontonummer og otte dages betalingsfrist. Derefter bør du minde dem om at de skal betale.
Du bliver ikke snydt, for hvis en klient ikke betaler lader du bare være med at booke en ny tid.
Min erfaring er at betaling sjældent er et problem, men det er vigtigt at du tager stilling til hvordan det skal foregå.
Held og lykke med din nye klinik!
Skriv et svar